fredag 27 maj 2011

Kardemummakakor

Jag vet inte om Ni har köpt kardemummaskorpor på affären någon gång, men om Ni har gjort det så kommer ni att känna igen smaken. Jag älskar att äta dessa tillsammans med ett glas mjölk. Små kakor som smakar väldigt gott!

5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk sirap
1 tsk bikarbonat (utrört i 1 msk vatten)
3 tsk malen kardemumma
200 g smör (rumsvarmt)

Blanda ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Forma två rullar (4-5 cm i diameter). Lägg dem i plastfolie och förvara dem i kylskåp några timmar tills de är hårda. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smorda plåtar och grädda mitt i ugnen, 225 grader ca fem minuter eller tills kakorna fått guldgul färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar