fredag 27 maj 2011

Hallongrottor

Väldigt goda och möra kakor. Ni kan givetvis byta ut hallonsylten mot jordgubbssylt eller annan sylt.

200 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
Hallonsylt

Rör matfett med socker och vaniljsocker.
Blanda bakpulvret med mjölet och arbeta in i matfettet.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och låt den vila en stund.
Skär rullen i 20 lika stora bitar och rulla dem till kulor.
Lägg i småbrödsformar och tryck en fördjupning i varje degkula.
Sätt hallonsylt i varje fördjupning, ca 1/2 tsk i varje.
Grädda i 175 grader ca 15 - 20 minuter mitt i ugnen, ta ut dem när de har fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar