måndag 9 maj 2011

Bountykaka

4,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
3 st ägg
225 gram smält smör eller margarin
2,25 dl kokande vatten

Smörkräm:
225 gram smör eller margarin
4 dl florsocker
2 st ägg
0,75 paket cocos

Garnering:
1 paket ljus blockchoklad
1,5 msk olja

Gör så här:
Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna och därefter smör och vatten.
Grädda kakan i smord och bröad långpanna, 175 grader 15-20 min. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred krämen över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt. Skär i rutor innan blockchokladen stelnat helt, annars krackelerar den.


                                           BILDEN TAGEN FRÅN GOOGLE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar