torsdag 26 maj 2011

Dubbelmarinerad fläskfilé

Fick det här receptet av en god vän till mig. Riktigt gott!
Utmärkt att ha till en buffé.

800 g fläskfilé

Marinad 1
3 msk soja
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk hoisinsås (finns i asiatiska hyllan på affärerna)
Blanda allt detta. Lägg köttet i en påse (hela fileér) och låt detta ligga ett dygn i kylen.
Ta upp köttet, torka av, lägg i ugnsform.
Stek i 225 grader ca 45 minuter, mitt i ugnen.
Ta ut köttet och låt det kallna. Skär därefter köttet i skivor (ganska tunna, ca 1/2 cm)

Marinad 2
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 1/2 dl matolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar (mellanmalen)
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 dl klippt persilja
2-3 msk kapris (kan uteslutas)

Blanda ihop och lägg köttet i marinaden i ca tre timmar.
Om man vill kan man garnera köttet med lite av det gröna i marinaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar