torsdag 23 juni 2011

Laxrulltårta

Eftersom det är midsommar tänkte jag dela med mig av receptet till en mycket god laxrulle som jag brukar göra.

125 g smör
3 dl mjölk
2 dl mjöl
1 tsk salt

Koka upp detta och låt det svalna helt.
Tillsätt tre ägg (rumsvarma) och vispa ihop.
Bred ut på bakplåtspapper och grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
Låt kallna.

Fyllning
125 g gravad lax (finhackas)
3 hårdkokta ägg (finhackas)
1/2 dl dill (det går bra att ta mindre om man vill)
3 msk purjolök (finhackas)
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 tsk citronpeppar

Rör ihop fyllningen och bred ut på den gräddade kakan.
Rulla ihop som en rulltårta.

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar