måndag 14 september 2015

Italiensk lax

En supergod rätt som jag för första gången åt hos min väninna. Rätten är hämtad från Jennys matblogg, enkel att tillaga och perfekt att bjuda sina gäster på.

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
Italiensk salladskrydda

Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
Salt
Italiensk salladskrydda

Gör laxen så här: Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
Fördela dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.
Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök. Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter eller tills laxen är färdig.
Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut formen från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ruccola. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar