5 dl grädde
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
3 st gelatinblad
GÖR SÅ HÄR
Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull.
Om du har vaniljstång, snitta den, skrapa ur fröna och lägg den i grädden, eller tillsätt vaniljsocker.
Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.
Tillsätt chokladen och rör tills den har smält.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
Häll upp i portionsskålar.
Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
Dekorera med bär och eventuellt flagad choklad.
GARNERING
0,5 dl bär, ex hallon, blåbär, tranbär, vinbär
Flagad choklad (kan uteslutas)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar