4 ägg
6 1/4 dl socker
230 g smör
8 3/4 dl mjöl
4 dl mjölk
8 tsk bakpulver
2 tsk kanel
(2 msk kakao)
Smörkräm
300 g smör
400 g florsocker
8-10 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Gör så här:
Vispa ägg och socker och tillsätt resten av ingredienserna. Dela upp smeten i tre lika stora delar (ca 6 dl i varje), bred ut en tredjedel på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda tills den ser färdig ut, ca 10 min. Gör samma med den andra tredjedelen. Till den sista delen tillsätter du kakaon och gräddar på samma sätt som de andra.
Till smörkrämen rör du ihop ingredienserna, gärna med elvisp eller matberedare tills den blir slät. Se till att smöret är rumstemperarat så går det lättare. Bred ut hälften av smörkrämen på den första delen och lägg delen med kakao över. Bred ut resten av smörkrämen och lägg på den sista delen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar