Äppelkaka med färskostfyllning
100 gram |
smör |
1 dl | socker |
1 st | ägg |
2,5 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning
2 burkar | kesella (10 %) |
1,75 dl | vispgrädde |
2 msk | potatismjöl |
2 st | ägg |
1,5 dl | socker |
0,5 st | citron (pressad) |
1 tsk | vaniljsocker |
Överst
3 st | äpplen i klyftor |
| kanel och socker |
|
|
GÖR SÅ HÄR
- Vispa rumstempererat smör och socker pösigt och tillsätt därefter äggen. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Sätt smörpapper i botten av formen för att undvika läckage. Använd en form som har löstagbar botten och som är 24 cm i diameter med 5 cm höga kanter. Smöra formens kanter. Bred ut degen på formens botten och upp till kanten.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
- Häll fyllningen i pajskalet och lägg äppelskivorna överst.
- Strö kanel och socker på äppelskivorna. Grädda i 175° ca 50 minuter, eller tills den känns färdig.
- Låt kakan kallna innan du lossar den från formen.
- Vi äter kakan med vaniljsås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar