2 1/2 dl kall mjölk
1 pkt jäst
2 msk socker
2 hg margarin eller smör
1/2 kg vetemjöl (ca 7-8 dl) här får man "känna av" hur mycket som behövs (ju lösare desto godare)
Rör ut jästen i sockret och finfördela smöret i mjölken. Tillsätt jästen och mjölet.
Kavla ut degen till en tunn kaka och sporra den i rutor (fyrkantiga ca 8x8 cm)
Fyllning på varje frestelse
ca 1 tsk smör
ca 1 tsk socker
Om man vill kan man tillsätta lite vaniljsocker också fast det är inte nödvändigt.
Vik hörnen mot varandra över fyllningen och tryck till. Sätt därefter bullen i en pappersform. Ställ bullarna att jäsa kallt i ca två timmar. Pensla med ägg och grädda.
Innan servering kan Ni blanda florsocker och vatten och ringla över bullen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar