fredag 19 april 2013

Mjölkchokladmousse med saltlakrits

200 g mjölkchoklad
1,5 msk Baileys likör
2 äggulor
4 dl vispgrädde

Toppning
Turkisk peppar (efter tycke och smak)

Gör så här:
Stöt karamellerna till smulor. Bryt chokladen i bitar och smält i micro eller över vattenbad. Låt svalna något och rör i äggulorna och Baileys. Rör om några minuter med en slev.
Låt svalna ca 15 minuter, rör om då och då.
Vispa upp grädden så att den får mjuk konsistens, inte all för hård. Vänd först en klick grädde med chokladen med en slickepott och sedan resten av grädden. Vänd med stora mjuka tag så att du inte tappar luften i grädden.
Lägg i portionsskålar, toppa med smulor av lakrits och servera. Ställ gärna i kylen innan servering, i så fall kan du sätta på lakritssmulorna när du serverar moussen.

Gottgottigottgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar