måndag 29 augusti 2011

Grekisk delikatesspanna

Den här delikatesspannan är väldigt god och en mycket bra bjudrätt. Drick gärna ett gott rödvin till, det förhöjer smaken.

Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya
Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natten.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 1,8 kg skalad potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar