fredag 6 januari 2012

Jaktlåda

En väldigt krämig och god låda som inte är något för den som absolut inte vill äta fet mat :=)
En bra bjudrätt som man kan förbereda dagen före genom att blanda allt i en skål och hälla det i formen och gratinera när det är matdags.
                                          Bilden från kokaihop.se

900 gram färs (älg el nöt)
2 paket bacon
12 dl spiralmakaroner
2 st burkar creme fraiche
6 msk ketchup el chilisås
2 st buljongtärningar
6-7 dl grädde
1st purjolök
1 påse riven ost
2 klyftor pressad vitlök (inte nödvändigt)

GÖR SÅ HÄR:
1. Bryn köttfärs, purjolök och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål.
2. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och häll det i en gratängform.
3. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme fraiche och tillsätt sedan ketchup el. chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen.
4. Strö den rivna osten över och grädda/gratinera i ugnen i cirka 20-30 minuter i 225 graders värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar