lördag 7 januari 2012

Fylld fläskfilé


                                                 Bilden från Arla köket


En favoritvariant av fläskfilé. Smaken blir mycket god och jag föredrar att äta denna rätt till pasta.


1 fläskfilé 
salt
svartpeppar
salami i tunna skivor 
marinerade, soltorkade tomater
ca 2-3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré


Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra köttet. Bryn filén i smör i en het stekpanna. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med bandspagetti eller klyftpotatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar