måndag 26 september 2011

Just nu hos mig

Äntligen är den här arbetsdagen över! Jag sitter nu vid köksbordet, dricker kaffe, läser reklambladen och funderar hur jag ska lägga upp denna eftermiddag. När jag tittar ut genom fönstret ser jag ingen dimma som jag gjorde på morgon vid frukosten, istället ser jag solen som försöker tränga sig igenom molnen på himlen. Allting känns mycket lättare när solen visar sig och dessutom är det så mycket trevligare att vistas utomhus när vädret visar sig från sin bättre sida.

Helgen har bestått av ett evinnerligt packande eftersom vi ska flytta. Kartonger har fyllt både trappuppgång och lägenhet och vi har lyckats fylla nästan varenda en. Den här flytten kom lite snabbare än vad vi hade tänkt oss, men eftersom tillfället dök upp så kunde vi inte motstå att lämna intresseanmälan på lägenheten. Vi har bara bott ungefär ett år i vår nuvarande lägenhet så man kan nog säga att vi har fått lite rutin på att flytta. Fördelen med en flytt är att man får rensa ut bland alla onödiga saker man sparat och aldrig använder och det är en hel del kan jag säga. Jag har väldigt svårt att kasta vissa saker, t ex sånt som barnen haft när de var små. Ett exempel är dopljuset som pojken fick vid sitt dop för 27 år sedan och hans konfirmationsbibel och psalmbok. Jag frågade om han ville ha dem som minne men han bara skrattade och tyckte att jag kunde kasta bort dem :=) Givetvis kunde jag inte kasta dopljuset men efter mycket vånda åkte bibeln och psalmboken i soporna. Låter det hemskt? Jag fick lite dåligt samvete faktiskt.

Nu ska jag ta cykeln ner på Coop och titta på klickgolv som vi ska lägga in i kök och hall, det ska verkligen bli kul att få nya golv eftersom det gör så mycket för helhetsintrycket.
Det värsta är att jag är så omständlig innan jag kan bestämma mig för vad jag ska ha :=) Jag funderar och funderar, frågar om råd och funderar igen. Förhoppningsvis blir slutresultatet mycket bra.

Ha det gott tills vi hörs igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar