söndag 12 januari 2014

Brysselkålsgratäng

När man känner för att inte ha pasta, ris eller potatis till maten så går det lika bra med bara den här gratängen till köttet eller fisken. Ni kan byta ut brysselkålen mot blomkål och/eller broccoli ifall ni tycker bättre om det. Givetvis är det godare och krämigare att använda vanlig vispgrädde men om man vill ha gratängen lite magrare är det bättre med matlagningsgrädde. Det går ju givetvis bra att tillsätta något annat i gratängen som ni gillar.

1 påse fryst brysselkål
5 dl matlagningsgrädde (15%)
Ca 2,5 dl riven ost
Salt, peppar och annan krydda som man gillar

Jag lade ner brysselkålen i kokande saltat vatten och lät det sjuda en liten stund. Därefter hällde jag kålen i en ugnsform och vispade ihop grädde, ca 1 dl av osten, salt, peppar och om man vill ha någon annan krydda. Denna blandning häller ni sedan över brysselkålen och river den resterande osten över. Gratinera i 225 grader ca 20 -25 minuter.
Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar