tisdag 9 juli 2013

Favoritkaka med banan

I mitt tycke ett av de bättre recepten på banankaka och en favorit hos min son. Kruxet med denna kaka är att inte ta ut den för fort, den kräver ganska lång tid i ugnen innan den är torr. Receptet säger ca 45 min men jag har alltid i den längre och brukar lägga en plåt över så att inte ytan blir för bränd.

1 hg smör
2 1/4 dl socker
3 bananer
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Rör matfett och socker poröst och tillsätt därefter äggen, ett i taget och rör kraftigt mellan varje.
Blanda ner de mosade bananerna. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och rör ner detta i äggsmeten, sist blandas mjölken i.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 2 l) och grädda kakan ca 45 minuter eller tills den känns torr. Kakan går bra att frysa.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar