fredag 12 juli 2013

Aromkaka

En kaka som kräver gräddning gånger tre och en del disk men det är den värd :) Jag delar upp smeten i tre skålar med ca 6 dl i varje (kan bli lite mer), då är det lättare att få bottnarna ungefär lika tjocka. Jag tycker att man kan minska ner på sockret i smeten eftersom smörkrämen är ganska söt, ni får testa Er fram vad ni tycker. Ät kakan riktigt kall, då är den absolut godast. 

4 ägg
6 1/4 dl socker
230 g smör
8 3/4 dl mjöl
4 dl mjölk
8 tsk bakpulver
2 tsk kanel
(2 msk kakao)

Smörkräm
300 g smör
400 g florsocker
8-10 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Gör så här: 
Vispa ägg och socker och tillsätt resten av ingredienserna. Dela upp smeten i tre lika stora delar (ca 6 dl i varje), bred ut en tredjedel på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda tills den ser färdig ut, ca 10 min. Gör samma med den andra tredjedelen. Till den sista delen tillsätter du kakaon och gräddar på samma sätt som de andra. 

Till smörkrämen rör du ihop ingredienserna, gärna med elvisp eller matberedare tills den blir slät. Se till att smöret är rumstemperarat så går det lättare. Bred ut hälften av smörkrämen på den första delen och lägg delen med kakao över. Bred ut resten av smörkrämen och lägg på den sista delen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar