tisdag 19 februari 2013

Chokladflarn


                                                 Bilden från Google

25 dubbla kakor
Chokladflarn

Ingredienser

150 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm
100 g smör, rumstempererat
1,5 msk kakao
3 msk strösocker
1 st äggula

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda smöret med övriga ingredienser till en smet. 
2. Klicka ut smeten glest på en bakpappersklädda plåtar, ca 8 flarn per plåt. Tänk på att ha gott om utrymme mellan klickarna eftersom flarnen flyter ut när de gräddas. 
3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått en gyllenbrun färg. Det är viktigt att kakorna är ordentligt genomgräddade, annars förlorar de sin knäckighet när de svalnar. Låt flarnen kallna på galler.
4. Blanda under tiden samman ingredienserna till chokladkrämen. Bred chokladkräm på hälften av flarnen och lägg därefter ihop kakorna två och två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar