tisdag 12 juli 2011

Långpannebulla

När det är sommar och sol har man inte alltid lust att baka, men ibland vill man ändå ha något hembakt. Här är receptet på en långpannebulla som är jättegod och som går väldigt snabbt att göra. Receptet och bilden kommer från Baka.se

150 g smält smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl strösocker
1 st ägg
½ tsk salt
11 dl vetemjöl (måste mätas för att få rätt konsistens)
Smeten ska vara lös

Fyllning:
150 g smör (rumsvarmt)
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Smält smör och tillsätt mjölk, värm till ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt socker, salt och lite degvätska tills jästen löst upp sig.
Tillsätt sedan resten av degvätskan samt ägget.
Mät upp mjölet och tillsätt det.
Arbeta ihop till en lös deg och häll i en smord långpanna.
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och klicka ut den på degen.
Tryck med fingret med jämnt avstånd på degen för att fyllningen ska "komma ner" i bulldegen.
Jäs i 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
Skär upp i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar