torsdag 22 maj 2014

Sega dajmsnitt

Jag brukar ofta baka sirapskakor eller kolakakor som de också kallas, men dessa är faktiskt snäppet godare med den underbara chokladsmaken.

220 g rumsvarmt smör
4 msk ljus sirap
2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad med dajmsmak




Rör ihop smör och socker, tillsätt sirapen.
Blanda de torra ingredienserna, häll ned det i smörblandningen och rör ihop allt.
Tillsätt den hackade chokladen och blanda allt väl.
Dela degen i två eller tre delar beroende på hur du vill ha kakorna. Rulla dem till längder, lägg på plåt och platta till längderna lite lätt med fingrarna. Om du delar dem i två delar så blir kakorna lite tjockare och segare, annars blir de mer knapriga. Jag valde att dela degen i två delar och det blev väldigt mumsigt med den sega konsistensen. Grädda i 200 grader ca 10-14 minuter.
Låt kakorna kallna innan du äter dem, då blir de allra godast tycker jag :)




2 kommentarer:

  1. Dom ska jag absolut prova att göra :-) Mumsiga ser dom ut :-)

    Eva P

    SvaraRadera
  2. Ja de är väldigt mumsiga :)

    SvaraRadera