måndag 17 februari 2014

Charlie


Det här är vår lilla bebis, en fullvuxen hund med massor av energi som absolut inte är bortskämd…..eller ja, kanske lite då ;) Egentligen så vet jag inte om han har tillåtelse att vara i soffan eller inte, lite godtyckligt är det nog allt. Han vet då sannerligen att vi, både husse och matte, är inkonsekventa vad gäller den saken. Ibland smyger han liksom så där bestämt försiktigt upp i soffan, ungefär som att han har fått lov fast ingen har sagt något. Sådana gånger är det svårt att hålla sig för skratt och när jag frågar honom om han får vara där så ser han väldigt oskyldig ut :) En annan gång lägger han huvudet på soffkanten och väntar på klartecken att han faktiskt får komma upp. Säger vi då nej så går han iväg med sänkt huvud och suckar ljudligt när han lägger sig på golvet. Är vi borta och har glömt att sätta för ingången till vardagsrummet så vet vi med säkerhet att han ligger i soffan, beviset är de nerlagda kuddarna som står i soffan. Han lägger alltid ner dem för att han tycker om att ligga skönt, antingen på dem eller på den mjuka filten i soffan. Den posén som han har på den här bilden är när han har tillstånd att vara där och vräker ut sig för att förhoppningsvis bli kliad på magen.         
Som sagt, han är vår lilla bebis :)



Under tiden vi äter frukost så brukar han normalt sett inte vara långt från bordet, oftast ligger han i hallen närmast köksingången för att låtsas som att han inte alls tigger. Han vet att han inte får tigga men är man hund som Charlie så hittar man alltid bra ställen att bevaka det goda som finns där på bordet och som luktar så väldigt gott :) Ibland kan han smyga helt obemärkt in i köket och lägga sig antingen under bordet eller närmast balkongdörren och låtsas sova, ibland fungerar det faktiskt :) Charlie vet att när vi har ätit färdigt så får han för det mesta smaka något som han gillar; pastej, skinka eller korv.



Charlie har varit en fantastisk hund vad gäller att inte bita sönder saker, det har hänt en gång när han var valp och då bet han på en tygsko som en av min dotters kompisar ägde. När det då kommer till leksaker så är det en helt annan sak. Han formligen älskar pipleksaker! Så fort han får en leksak som låter blir han helt överlycklig. Han springer runt med den i munnen och tuggar så att den piper, han vill att vi ska jaga honom och försöka ta den o s v. Fast sen händer något, då måste han liksom bita sönder den och plocka ut innehållet. För honom verkar det höra till leken och det spelar ingen roll om det är plast eller tyg, den räcker inte länge :) Bilden här ovanför är från helgens bravader. Grannkvinnan gav den till Charlie för att hennes egen hund ville inte ha den och givetvis blev han stormförtjust i den. Den höll lite drygt en dag och sen var det kört. Nu piper den inte och det som återstår är skalet av tygdjuret :)


Som avslutning kan ni se vad Charlie gav till husse på Alla Hjärtans Dag :) Jag tycker att snusdosan är det mest kärleksfulla han kunde ge, husse blir på så bra humör och vem vet, då kanske det blir något gott i magen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar