tisdag 4 februari 2014

Årstidsväxlingar i norr




Äntligen kan vi se solen igen! När jag promenerade till jobbet på morgon så lyste solen så fint mellan trädtopparna, tänk vad just solen kan göra underverk med människan. Allting känns mycket lättare och man känner sig gladare än när det är mulet och grått. Det som är fördelen med att bo så långt norrut som vi gör, är att vi har en rejäl vinter, en härlig vår, skön sommar och en mysig höst. På vintern ska det finnas mycket snö, allting blir så vitt och vackert och det är fantastiskt skönt att vistas utomhus när temperaturen ligger på några minusgrader, men även vid lite kallare temperaturer när det biter i kinderna kan det vara riktigt skönt. Vårvintern här uppe är helt underbar, solen som värmer under dagar när vi packar ryggsäcken med kaffe, choklad, smörgåsar eller annat vi gillar och beger oss ut till något ställe där vi kan sitta och njuta av vädret. Några väljer att köra skoter, andra sparkar, en hel del åker skidor eller så kan man bara promenera på isen eller på någon av alla skoterleder som finns här. 

Sommaren är väldigt intensiv här, det skiljer sig nog inte så mycket på om du bor långt norrut eller långt söderut, när det är sommar ska allt hända och vi lever ett helt annat liv när vi är lediga. Det är nog därför vi alla längtar efter sommaren, då kan vi bryta alla tråkiga rutiner och leva upp på ett helt annat sätt än under de andra årstiderna. Nu vet jag att det faktiskt finns de som inte alls gillar sommaren, som föredrar en mer sval årstid men vi människor är ju olika och tur är väl det. Hösten kan för många upplevas som dyster och tråkig men den har faktiskt också sin tjusning med den höga luften och alla vackra höstfärger och mörkret ute gör det mysigt att åter igen få börja tända ljus inomhus. Jag kan uppskatta alla årstider när de väl infinner sig även om jag under sommaren bävar lite för hösten, den känns vemodig på något sätt.
Nu har det i alla fall blivit dags att skalla kudden så jag orkar med morgondagens uppgifter. Redan onsdag i morgon, veckorna går fort. Sov gott!



                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar