torsdag 31 januari 2013

Saffranskaka


                                                           Bilden från recepten.se

Det är inte jul nu men vad spelar det för roll, det här är en riktigt saftig och god saffranskaka som jag kan rekommendera.

200 g smör
0,5 g (1 frp) saffran
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Garnering: Florsocker

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, tillsammans med lite socker, det gör att saffranet blir mer finfördelat.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran och mjölk, blanda bakpulvret i mjölet och tillsätt detta och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. 
Sikta över florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar