torsdag 3 januari 2013

Köttfärssoppa


En god soppa som inte tar så lång tid att tillaga. Tänk på att den smakar bäst när den får stå en stund innan servering, smakerna kommer fram mycket bättre om den inte är för varm. Det går bra att öka eller minska på någon av ingredienserna, allt efter eget tycke och smak.

500 g köttfärs
1,5 l vatten
2 tärningar köttbuljong
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
8 potatisar (eller efter tycke och smak)
2 st paprikor i olika färg
4 msk tomatpuré
Oregano
Curry
Salt
Peppar

Hacka löken grovt och skär potatis och paprika i lagom stora bitar.
Fräs köttfärsen och tillsätt de skurna potatisarna, löken och paprikorna. Pressa i vitlöken och häll därefter i vatten och buljongtärningar. Tillsätt tomatpurén och kryddorna och låt koka ca 20 minuter.

Till detta brukar vi blanda creme fraiche med vitlök och klicka ner i tallriken, fast då brukar vi utesluta vitlöken vid tillagningen av soppan. Jättegott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar