söndag 11 november 2012

Äppelkaka med färskostfyllning






100 gram  


smör
1 dl socker
1 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 burkar kesella (10 %) 
1,75 dl vispgrädde
2 msk potatismjöl
2 st ägg
1,5 dl socker
0,5 st citron (pressad)
1 tsk vaniljsocker
Överst
3 st äpplen i klyftor
kanel och socker

GÖR SÅ HÄR


  1. Vispa rumstempererat smör och socker pösigt och tillsätt därefter äggen. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Sätt smörpapper i botten av formen för att undvika läckage. Använd en form som har löstagbar botten och som är 24 cm i diameter med 5 cm höga kanter. Smöra formens kanter. Bred ut degen på formens botten och upp till kanten. 
  2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. 
  3. Häll fyllningen i pajskalet och lägg äppelskivorna överst. 
  4. Strö kanel och socker på äppelskivorna. Grädda i 175° ca 50 minuter, eller tills den känns färdig.
  5. Låt kakan kallna innan du lossar den från formen.
  6. Vi äter kakan med vaniljsås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar