onsdag 8 februari 2012

Tekakor

De här tekakorna är goda och känns lite kraftigare i smaken än den vanliga sorten, eftersom det är fiberhavregryn i dem. Degen kan upplevas lite kladdig när ni bakar ut den men det är precis som det ska vara tycker jag. Ju lösare smet desto godare resultat brukar jag säga. Givetvis kan Ni tillsätta mer mjöl så degen känns kladdfri och då blir den ju lättare att hantera också.

6 dl mjölk
4 dl fiberhavregryn
50 g smör
50 g jäst
1 msk brödsirap
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl

Låt havregrynen svälla i hälften av mjölken i ca 1 timme. Smält matfettet, häll på resten av mjölken och värm tills det är fingervarmt (ca 37 grader). Rör ut jästen i degspadet och häll detta över havregrynen.
Tillsätt salt, sirap och det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
Dela degen i ca 20 bitar, platta ut dessa och nagga dem. Låt brödet jäsa ca 30 minuter till.
Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar