onsdag 15 juli 2015

Smördegsinbakad fläskfilé med vitlöksost

Mycket gott tillsammans med exempelvis hasselbackspotatis och en god sås. Jag brukar göra en gräddsås där jag klickar ner en ask Cantadou (4 peppar) och en buljongtärning. Det går också bra med en kall sås om man föredrar det.

Fläskfilé
Smördegsplattor
Färskost med vitlök, t ex Creme bonjour med vitlök

Skär filén i ca två cm stora bitar.
Bryn dem, salta och peppra.
Lägg filén på smördegsplattan och klicka på en rågad tesked vitlöksost.
Vik ihop och lägg dem i en smord ugnsform.
Pensla dem med smör och grädda mitt i ugnen, 225 grader ca 20-30 minuter.
Smördegen ska ha fått fin färg och blivit krispig innan ni tar ut den.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar