söndag 9 november 2014

Polkagrisrutor

På begäran kommer receptet på dessa jättegoda långpannerutor som stillar slisksuget. 

2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

VIT CHOKLADKRÄM
150 g vit choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker

GARNERING
1 påse polkagrisar (140 g)

GÖR SÅ HÄR
Vispa ägg och socker luftigt.
Smält smöret, låt svalna något och blanda med mjölken.
Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
Blanda i smörblandningen och rör om ordentligt.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35 cm och vik upp kanterna.
Häll i smeten och grädda i 225 grader, nedre delen av ugnen i 10-15 min eller tills kakan känns färdig.
Låt svalna.

Chokladkrämen
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa smör och florsocker fluffigt.
Vispa ner chokladen, lite i taget, i smörblandningen.
Bred den vita chokladkrämen över den svala kakan.
Krossa polkagrisarna i mixer eller mortel beroende på hur hårda polkagrisarna är. De jag hade var jättehårda så jag hackade dessa med en vass kniv.
Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund.
Skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar