onsdag 16 oktober 2013

Kokihopgryta

Ibland har man verkligen idétorka när det gäller att hitta på vardagsmat som går snabbt att göra och det är just vid såna tillfällen som det ibland uppstår en "kokihopmaträtt" med lite av varje i. Det var precis vad som hände när min sambo stod för middagen och resultatet blev verkligen gott. Ni kanske har egna idéer om vad som passar i grytan och det blir ju så gott att "joxa" ihop lite av varje.

Potatis
Lök
Pressad vitlök
Hela champinjoner
Krossade tomater
Kryddkorvar (typ chorizo), grillkorvar eller kött av något slag
Salt, peppar, paprikapulver, allroundkrydda
(Babymorötter eller skivade kokta morötter)
Ev färska kryddor att strö över

Skala potatisen och skiva dem i samma storlek som när man gör potatisgratäng. Råstek dem i smör och salta ordentligt. Flytta över detta i en stekgryta och stek därefter korven/köttet, fräs champinjonerna och löken och häll även ner detta i stekgrytan. Pressa i vitlök, häll på krossade tomater och låt alltsammans puttra ihop en stund. Färdigt! Strö gärna över färska kryddor (valfritt efter tycke och smak)

Resultatet kanske inte ser så estetiskt trevligt ut men smaken är det då inget fel på :) 

LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar