onsdag 30 oktober 2013

Äppelkaka i långpanna

4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
6-8 äpplen (beroende på storleken)
4 msk socker
4 tsk kanel


1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten. Jag brukar sätta sockret och kanel i en plastpåse och lägga klyftorna där i och blanda. Om ni vill kan ni öka på mängden kanel och socker.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar