lördag 17 december 2011

Chokladrutor med himmelsk glasyr

200 g smör
4 st ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
OBS! Det ska inte vara något bakpulver i denna kaka

Gör så här:
Smält smöret samtidigt som du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner detta i smeten. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
Grädda kakan långt ner i ugnen, 175 grader i ca 20-25 min. Låt stå och svalna.

Glasyr:
100 g Philadelphiaost
60 g smör rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker

Gör så här:
Lägg philadelphiaost i en skål tillsammans med smöret, vaniljsockret och kakao. Rör ihop med elvispen. Sikta ner florsocker och rör om.
Bred på glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med strössel, silverkulor, cocos eller vad du vill. Det är inte nödvändigt att ha någonting mer på kakan än glasyren, den smakar lika bra ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar