söndag 15 september 2013

Måla och förnya

Ibland får man så mycket idéer här hemma om allt som man vill göra och det senaste projektet är att måla vitrinskåpet, TV-bänken och ett gammalt pelarbord. Nu är det ju sambon som helt frivilligt har åtagit sig målningsarbetet och det är jag givetvis glad för :) Det krävdes ett varv med grundfärg och tre varv med den vanliga färgen innan det hade täckt ordentligt på vitrinskåpet. Dessutom lång torktid mellan så det är ett ganska utdraget arbete. På bilden har vi inte ännu satt fast bakstyckena men ni kan ju i alla fall se resultatet. Vi tvekade lite om vi skulle sätta knoppar på skåpet istället för handtag men vi beslöt oss för att behålla handtagen och det blev bra i alla fall. Nu återstår TV-bänken och pelarbordet men jag tror att det går fortare att måla dessa. TV:n kommer att bli upphängd på väggen men vi behåller bänken i alla fall p g a DVD, högtalare o s v.






När man börjar måla göra om så upptäcker man givetvis att andra saker också behöver förnyas och så blev det ju naturligtvis med rumsbordet. Vi har beslutat oss för att köpa Hemnes vardagsrumsbord på Ikea, stilrent och passar ihop med det övriga i vardagsrummet. Hemnes är en serie möbler i min smak, vi har deras skoskåp nere i hallen, tar liten plats och är jättefin.




Det är roligt att förnya men det kräver en hel del arbete så det gäller att tänka sig för innan man startar upp något projekt. Vårt projekt efter detta är att lägga in nytt klickgolv i gästrummet och därefter i sovrummet. Det är verkligen något som är nödvändigt för där är det originalmattor sen tidigt 80-tal och som ni kanske vet är de inte de allra lättaste att rengöra och känns aldrig riktigt fräscha. Hur som helst så ligger detta någon månad framåt i tiden, vi tar det när vi känner att vi har ork för det. Nu är det dags att äta frukost och jag önskar Er en fin dag i det härliga höstvädret!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar